Nokverhoging informatie

Nokverhoging plaatsen

In veel gevallen heeft een wat oudere woning een lage zolder. Hierdoor wordt deze alleen gebruikt als bergingsruimte. Door een nokverhoging te plaatsen gaat de nok omhoog en ontstaat er dus een hogere zolder met meer ruimte. Deze ruimte kunt u gebruiken als slaapkamer, kantoor of wat u maar wilt. Een ander voordeel van een nokverhoging is dat er aanzienlijk meer licht de ruimte binnen zal komen.

 

Eenzijdige nokverhoging

Bij een éénzijdige nokverhoging bouw je een dakkapel op één zijde van je dak. Doordat deze bovenop het dak komt te staan heb je plots veel meer ruimte aan die kant. Je gaat als het ware je dak verhogen. De belangrijkste reden om dit te doen is meer bewandelbare ruimte te creëren. Maar ook bij een dak waar de ruimte al bewandelbaar is, kan je kiezen voor een nokverhoging om een gevoel van ruimte te verkrijgen. Daarnaast zorgt een nokverhoging ook voor heel wat extra lichtinval zodat je zolderruimte aangenamer wordt en je minder kunstlicht moet gebruiken. Een hele besparing op je energierekening.

 

Tweezijdige nokverhoging

Een tweezijdige nokverhoging is hetzelfde als een éénzijdige nokverhoging, maar dan over de twee zijden van je dak. Eigenlijk verhoog je hier het gehele dak op de plaats waar de nokverhoging komt. Hoe groot deze is en hoe diep ze gaat kan je helemaal zelf bepalen. Net zoals bij de éénzijdige nokverhoging krijg je een gevoel van ruimte en meer bewandelbare oppervlakte. Een tweezijdige nokverhoging vergroot de gehele ruimte en geeft een zee aan extra natuurlijk licht. Een kleine kruipzolder kan je op deze manier omtoveren tot een bruikbare kamer.

 

Vergunning nokverhoging

Voor een nokverhoging heb je altijd een vergunning nodig. Omdat het gaat om een dusdanig grote wijziging is het in Nederland verplicht een document aan te vragen dat zich laat omschrijven als de omgevingsvergunning. Deze nokverhoging vergunning geeft toestemming voor het plaatsen van een nokverhoging die ‘de omgeving veranderd. Onze medewerkers kunnen u helpen met het aanvragen van een vergunning en maken samen met u een ontwerp voor de positionering van de nokverhoging.

 

Afwerking nokverhoging

U kunt uw nokverhoging bij ons ook van binnen volledig laten aftimmeren. Wij werken uw nokverhoging mooi af, door middel van vuren houten regels en gipskartonplaten.

Accessoires nokverhoging

Wij hebben een uitgebreide collectie accessoires voor uw nokverhoging. Zo kunt u bijvoorbeeld uw nokverhoging uitbreiden met een rolluik, zonnescherm, hor, ventilatierooster of een Velux dakvenster.

Klantbeoordeling


8,7

/ bekijk alle reviews

Contact


Dooijewaard Nokverhogingen

Edisonweg 11
8071 RC Nunspeet
Gelderland

telefoon 0341 - 45 14 41
e-mail info@dooijewaardnokverhogingen.nl

Levering door heel Nederland


Wij leveren en plaatsen nokverhogingen, dakkapellen, dakramen en rolluiken door heel Nederland!